Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Αποσύρεται η διάταξη φορολόγησης των ημιυπαίθριων

Φωτογραφία: Eurokinissi
Την απόσυρση της διάταξης, σύμφωνα με την οποία επιβαρύνονται φορολογικά, όσοι ανταποκρίθηκαν στο "κάλεσμα" της κυβέρνησης και τακτοποίησαν τους ημιυπαίθριους χώρους, θα εισηγηθεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο κ. Οικονόμου επεσήμανε, πως προτίθεται να εισηγηθεί την απόσυρση της διάταξης, για λόγους "αξιοπιστίας του κράτους, καθώς είχε ανακοινωθεί, ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο".

"Υπάρχει ένα σοβαρό θέμα και το κράτος εμφανίζεται ως αναξιόπιστο παρότι είναι σωστή η ρύθμιση", είπε χαρακτηριστικά...

Πηγή: news247.gr

Την πρότασή του, ο κ. Οικονόμου θα καταθέσει στην αυριανή κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Ανάπτυξης και Οικονομικών της Βουλής όπου θα συζητηθεί το σχετικό νομοσχέδιο

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με την εν λόγω διάταξη, σοφίτες, πατάρια και υπόγεια τα οποία νομιμοποιήθηκαν με το νόμο περί αυθαιρέτων θα μετρούν στα τεκμήρια διαβίωσης και ως βοηθητικοί χώροι με 40 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης των υπογείων, των παταριών και των σοφιτών, των οποίων η αλλαγή χρήσης νομιμοποιήθηκε με το ν.4014/2011, ορίζεται σε ποσό ίδιο με αυτό που ισχύει για τους βοηθητικούς χώρους κύριας κατοικίας.

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου