Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Το έλλειμμα κρατικού προϋπολογισμού υποχώρησε κατά 53%

Κατά 53% υποχώρησε το έλλειμμα κρατικού προϋπολογισμού το διάστημα Ιαν.-Φεβ. φέτος σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα το έλλειμμα υποχώρησε στα 495 εκατ. ευρώ το πρώτο δίμηνο του έτους έναντι ελλείμματος 1,05 δισ. ευρώ το ίδιο διάστημα πέρυσι και διαμορφώθηκε χαμηλότερα από τον στόχο για έλλειμμα 879 εκατ. ευρώ...

Πηγή: www.newsbomb.gr

Τα στοιχεία αφορούν μόνο στον κρατικό προϋπολογισμό και όχι στο σύνολο των δημοσιονομικών δεδομένων για το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης, που περιλαμβάνει τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και τα ασφαλιστικά ταμεία, το οποίο αποτελεί το κριτήριο για την αξιολόγηση του προγράμματος οικονομικής πολιτικής της Ελλάδας.

Τα έσοδα σημείωσαν αύξηση 8,2% στα 9,23 δισ. ευρώ, έναντι στόχου για έσοδα 9,24 δισ ευρώ, χάρη στις εισροές από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που διαμορφώθηκαν στα 1,19 δισ. ευρώ, ενισχυμένες κατά 251 εκατ. ευρώ.

Οι δαπάνες ενισχύθηκαν ελαφρώς στα 9,75 δισ. ευρώ έναντι 9,60 δισ. ευρώ το ίδιο διάστημα πέρυσι, αλλά παρέμειναν χαμηλότερα του στόχου για 10,12 δισ. ευρώ.  

Πηγή: www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου