Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Μπλανσάρ: Η Ελλάδα να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της κατά 20%

Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και η μείωση τού χρέους είναι τα δύο πράγματα που πρέπει να πράξει η Ελλάδα προκειμένου να επανέλθει στον σωστό δρόμο, σύμφωνα με τα όσα είπε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ολιβιέ Μπλανσάρ.

Το νέο πρόγραμμα που πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα τηρεί αυτές τις δύο προϋποθέσεις, αναφέρει ο Ολιβιέ Μπλανσάρ σε άρθρο του στην «Voxeu», υποστηρίζοντας ωστόσο πως η διαδικασία είναι μακρά και δύσκολη...

Πηγή: www.iefimerida.gr

Μετά από όλες τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των αξιωματούχων και των πιστωτών, η σχέση της Ελλάδας με τους ιδιώτες έχει αρχίσει να αποκαθίσταται, λέει ο Μπλανσάρ, ενώ συνεχίζει λέγοντας πως, αν και οι τράπεζες είχαν τη φήμη του κακού, πλέον δέχτηκαν να απομειώσουν τα χαρτοφυλάκια τους και να αποδεχθούν τη μείωση της αξίας των μετοχών τους.

Αποτέλεσμα αυτών των διεργασιών ήταν η μεγαλύτερη διαπραγμάτευση για απομείωση κρατικού χρέους στην ιστορία, με τη μεγαλύτερη συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών.

Όπως αναφέρει ο κ. Μπλανσάρ, «Το ερώτημα παραμένει: Μπορεί η Ελλάδα να τα καταφέρει;».

«Η Ελλάδα να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της, και να ενισχύσει τις εξαγωγές. Τώρα, η Ελλάδα εξάγει μόνο το 14% αυτών που παράγει. Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας θα πρέπει να είναι της τάξεως του 20%», αναφέρει ο Μπλανσάρ.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου