Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Φ. Μπαρουέν: Τείχος προστασίας ύψους 1 τρισ. ευρώ ζητά το Παρίσι

Η Γαλλία θέλει να φτάσει περίπου στο ένα τρισεκατομμύριο ευρώ το τείχος προστασίας κατά της κρίσης του χρέους στην ευρωζώνη, η ενίσχυση του οποίου πρόκειται να συζητηθεί την Παρασκευή, δήλωσε σήμερα ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουέν.

"Αυτή είναι η θέση που υποστηρίζω εξ ονόματος της Γαλλίας", δήλωσε ο Μπαρουέν στο τηλεοπτικό κανάλι BFM Business, ενώ η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, η οποία από καιρό αντιδρά σε οποιαδήποτε ενίσχυση, έχει κάνει λόγο μόνο για ένα ταμείο περίπου 700 δισεκατομμυρίων ευρώ...

Πηγή: www.imerisia.gr

"Το τείχος προστασίας είναι κάτι σαν τα πυρηνικά στο στρατιωτικό επίπεδο, είναι φτιαγμένο για να μην χρησιμοποιηθεί, είναι η αποτροπή", εξήγησε ο υπουργός την παραμονή μιας συνόδου με τους ομολόγους του της ευρωζώνης στην Κοπεγχάγη.

"Επιθυμούμε φυσικά να είναι όσο το δυνατόν υψηλότερο", πρόσθεσε, διότι "όσο πιο ψηλό είναι το τείχος προστασίας, τόσο λιγότερος κίνδυνος υπάρχει οι ευάλωτες χώρες να δεχθούν τις επιθέσεις των αγορών, σε κάθε περίπτωση των κερδοσκόπων".

Σύμφωνα με τον Φρανσουά Μπαρουέν θα υπάρξουν "ακόμη μερικές συζητήσεις αύριο, αλλά έχουμε προχωρήσει αρκετά, πηγαίνουμε προς τη σωστή κατεύθυνση". 

Πηγή: www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου